• darkblurbg
  • darkblurbg

Advocatuur, mediation, coaching, vertrouwenspersoon

Adeny van Engel is franchiseadvocaat en eigenaar van Van Engel Legal. Al 25 jaar is zij werkzaam als advocaat, waarvan zij zich de laatste 10 jaar heeft gespecialiseerd in commerciële contracten, zoals franchise-, distributie- en licentieovereenkomsten. Tevens is Adeny van Engel gespecialiseerd in het Huurrecht Bedrijfsruimte.

Van Engel Legal staat zowel franchisegevers als franchisenemers bij. Startende franchisegevers staat zij onder meer bij met het opzetten van de franchiseorganisatie en opstellen van diverse contracten. Franchisenemers ondersteunt zij bij de uitleg van de diverse bepalingen in de franchiseovereenkomst en de huurovereenkomst. 

Als advocaat werkt zij zeer oplossingsgericht en tracht altijd door middel van een gesprek tussen partijen een procedure te voorkomen maar schuwt geen procedures. Voorts geeft zij praktische adviezen en spreekt de taal van de ondernemer. Door haar jarenlange proceservaring weet zij goed in te schatten hoe een rechter naar de zaak kijkt.

Naast advocaat is zij gecertificeerd mediator, coach en vertrouwenspersoon.

Als mediator bemiddelt zij in zakelijke- en arbeidsgeschillen. Als coach begeleidt zij (startende) ondernemers die een franchiseformule willen (laten) exploiteren of franchisenemer willen worden. Als vertrouwenspersoon biedt zij een luisterend oor aan personen die zich onheus behandeld voelen.

De kerncompetenties van Van Engel Legal als advocaat liggen op het gebied van het Contractenrecht.